Корпорацията Orbital Assembly обяви, че след 2025 г. ще започне изграждането

...
Корпорацията Orbital Assembly обяви, че след 2025 г. ще започне изграждането
Коментари Харесай

Кога ще бъде готова станцията Вояджър?

Корпорацията Orbital Assembly разгласи, че след 2025 г. ще стартира построяването на галактическа станция с изкуствена гравитация сходна на тази във кино лентата " 2001: Космическа авантюра ". Станцията " Вояджър " е извънредно упорит план. Тя ще разполага с проучвателен лаборатории за частни компании, както и първият галактически хотел в историята. Освен това ще може да се населява от най-много 400 души и ще може да се свързва с разнообразни галактически кораби, като Starship на SpaceX, с цел да приема и изпраща товари и пасажери, пише elconfidencial.es. 

Архитектурата на " Вояджър " ще е същата като тази, която можете да видите на орбиталната станция от кино лентата " 2001: Космическа авантюра ". Изкуствената гравитация ще бъде най-важната характерност на дизайна на станцията, прецизира изданието. 

Концепцията на станцията, планувана от режисьора Стенли Кубрик дружно с екипа му за специфични резултати, Кон Педерсън, Уоли Вейвърс и Дъглас Тръмбъл, е измислена през 1929 година от реформаторски ракетен инженер за обитаемост в космоса, словенецът Херман Поточник. През 1952 година дизайнът е модернизиран от Вили Лей и Вернер декор Браун - нацисткият инженер, вербуван от Съединени американски щати, с цел да създаде своята галактическа стратегия въз основа на опита си с ракетите V2 (ракета с отдалечен обхват на деяние, употребяваща течно гориво, бел. ред.), които тероризираха Лондон през Втората международна война. Тогава Лей и декор Браун предложиха станция с диаметър 72 метра, способна да генерира изкуствена гравитация.

" Колелото на декор Браун ", както в този момент е прочут този дизайн, създава изкуствена гравитационна мощ с помощта на центробежната сила, която генерира при въртене към централната си ос. Тази мощ отблъсква хората от центъра, създавайки понижена гравитация. В случая с " Вояджър " тази гравитация ще бъде сходна на тази на Луната - към една шеста от земната гравитация. Изкуствената гравитация е от основно значение за дълъг престой на станцията, изключително за тези, които не минават през суровия режим на подготовка, през който астронавтите укрепват мускулите си, с цел да прекарват дълги интервали на интернационалната галактическа станция. Микрогравитацията в орбита е опустошителна за човешкото тяло, като бързо отслабва мускулите и костите. И макар че гравитацията като тази на Луната не е сравнима с тази на Земята, това би помогнало да се забави процесът и да се направи животът в станцията доста по-комфортен. Този фактор е основен за жизнеспособността му като туристически план. 

Корпорацията Orbital Assembly ще следва дизайна на Gateway Foundation и нейния основен проектант Тим ​​Алаторе. Ако компанията успее да реализира този план, това ще бъде най-голямата галактическа конструкция, създавана в миналото от индивида. С диаметър 200 метра общият размер на обитаемия пръстен на станцията е великански. Докато МКС разполага с пространство под налягане от 916 кубически метра и може да побере до седем души, фондацията твърди, че " Вояджър " ще разполага с 51 104 кубически метра пространство под налягане и ще може да побере от 316 до 400 души според от конфигурацията на модулите. Като цяло, станцията ще разполага с 24 обитаеми модула 20x12 метра. Пространството, където тези 400 души могат да се разхождат, ще бъде 11 600 квадратни метра. 

Според Джон Блинков, търговски водач, който основава Gateway Foundation през 2012 година и към този момент е основен изпълнителен шеф на Корпорацията Orbital Assembly, планът ще изисква няколко етапи преди началото на строителството на станция " Вояджър ". Като начало те възнамеряват да построят дребна станция в орбита, с цел да тестват разнообразни от технологиите, които желаят да употребяват на " Вояджър ". Също по този начин те би трябвало да тестват машината, нужна за разполагане на структурата в Космоса, наречена Structure Truss Assembly Robot. По думите на мениджъра на производството на Корпорацията Orbital Assembly Тим Клементс, този строителен робот ще има тестова версия на земята. 

От компанията оповестиха, че планът им е да построят гравитационен пръстен с диаметър 61 метра. Този първообраз ще генерира гравитация, сходна на тази на Марс, 40% от тази на Земята. Изграждането на тази демонстрационна конструкция ще отнеме две до три години. През този интервал те ще изстрелят модулите в Космоса, тъй че откакто разполагат с целия материал там, техният робот ще събере цялата структура единствено за три дни. 

За да реализират всичко това, ще им би трябвало SpaceX. Според Алаторе този план е вероятен единствено с ракети за многократна приложимост, които понижават разноските за транспорт на товари в Космоса. Цената до идването на Falcon 9 на SpaceX беше 8 хиляди $ за кг. С Falcon 9 цената беше понижена до 2000 $ за кг. Остава да забележим обаче дали компанията на Илон Мъск разполага с честотна лента, с цел да може да придвижи целия нужен материал в Космоса, отбелязва изданието. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР